Pui cu ardei si piure de cartofi

de Meea in Pui, 17 Oct 2015 | 2007 vizualizari

 

Cu siguranta deja bucataresele se gandesc la "meniul" pentru urmatoarea zi iar eu am pregatit aceasta reteta pentru duminica dupamasa (poza este facuta duminica trecuta insa nu am apucat sa o postez pana acuma).Deja este ca o "traditie" piureul de cartofi si carnea pentru duminica dupamasa si de altfel nu se cade bine sa iei masa in familie si sa nu pregatesti ceva absolut delicios! Iar piureul de cartofi si cu pulpe de pui cu ardei satisface orice moft! Puteti de altfel sa inlocuiti pulpele cu orice carne va este pe plac :) . Dupa cum vedeti in poza deja ai mei s-au apucat de mancat iar eu salivam simtind mirosul mancarii dar m-am adunat si am facut si cateva poze ca sa nu mai postez nepregatita pe blog :)).

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru puple de pui:
  • 4 pulpe intregi de pui (fierte)
  • un ardei gras rosu
  • sare,piper,boia,cimbru
  • cascaval
  • 60ml pasta de rosii
  • 2 catei de usturoi
  • 5 linguri de apa
  • Ingrediente piure de cartofi:
  • 8 cartofi mari
  • o cana de lapte caldut
  • 2 linguri de margarina (sau unt)
  • sare,vegenta,putin zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu ardei si piure de cartofi:

Incepem prin a pregati pulpele de pui: dupa ce le-am fiert le taiem 4 buzunarase (sau 3 in funcite de marimea pulpei) in care bagam 4 felii de ardei.Condimentam cu sare,piper si boia.

   Intr-o tava unsa cu unt punem pulpele de pui,apoi le acoperim cu o lingura de pasta de rosii pentru fiecare pulpa.Amestecam separat apa cu usturoiul pisat si il punem peste pulpe, dupa care radem cascaval pe deasupra si condimentam cu cimbru. Acoperim tava cu folie de aluminiu si lasam la cuptor la foc mediu o ora sau pana cand pulpele
sunt gata.

    Pentru pregatirea piureului punem cartofii curatati si taiati in 4 la fiert.Dupa ce au fiert ii scurgem de apa si  ii pisam cu ajutorul presei pentru piure.Adaugam apoi margarina,laptele si vegeta si amestecam.Eu pun intotdeauna si putin zahar,nu-i ofera un gust foarte dulce dar eu simt si lipsa lui.
   Pe o farfurie punem pulpa de pui si langa piureul de cartofi asezat in scari peste care punem o lingura de ulei incins. Serviti mancarea alaturi de sfecla sau muraturi. O zi frumoasa va doresc!

TIPS-URI

1

Reteta si pe blog: http://delightsts.blogspot.ro/2015/10/pui-cu-ardei-si-piure-de-cartofi.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu ardei si piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de legume cu piept de pui